Unit Penerbitan

Unit Penerbitan bertanggungjawab untuk penerbitan jurnal, monograf, majalah, bahan bacaan, brosur berkaitan penjagaan dan pendidikan awal kanak-kanak.

Nombor Telefon: 015 4879 7137

Berita & Sorotan
Jurnal Awal Kanak-Kanak Asia Tenggara (SAECJ)

Southeast Asia Early Childhood Journal (SAECJ) [ISSN – 2289 -3156, eISSN 2550-1763], sebelum ini dikenali sebagai International Journal of Early Childhood Pendidikan dan Penjagaan (IJECEC) [2012-2019]. SAECJ diterbitkan dua (2) setahun pada bulan Jun dan Disember mulai 2020, penerbitan kajian sejawat ilmiah, dengan Lembaga Editorial terdiri daripada ulama terkemuka dan diuruskan oleh Pusat Penyelidikan Perkembangan Kanak-kanak Kebangsaan (NCDRC) Universiti Pendidikan Sultan Idris (Sultan). Universiti Pendidikan Idris, Malaysia) dengan sokongan Penerbit UPSI (UPSI Press).

SAECJ ialah suara global untuk penyelidikan dan amalan berkaitan zaman kanak-kanak awal. Jurnal pengadil ini merentasi pelbagai konteks sosial atau budaya dan menyumbang kepada perdebatan antarabangsa mengenai pembangunan holistik untuk kanak-kanak kecil. Suara global untuk kanak-kanak ini meneroka pelbagai topik seperti pendidikan dan penjagaan, isu pelbagai budaya, pendidikan awal orang asli, pembelajaran kanak-kanak, pembangunan mampan, advokasi dan isu lain yang melibatkan zaman kanak-kanak awal untuk kanak-kanak dunia.


 2079px >

Jurnal Pendidikan Awal Kanak-kanak Kebangsaan (JPAKK)

Jurnal Pendidikan Awal Kanak-kanak Kebangsaan [JPAKK] (ISSN 2289-3032 / eISSN 2550-178X) memulakan keluaran pertamanya pada 2012. JPAKK menerbitkan setiap tahun (Disember), penerbitan kajian rakan sebaya ilmiah, dengan Lembaga Editorial terdiri daripada ulama terkemuka dan diuruskan oleh Pusat Penyelidikan Perkembangan Kanak-Kanak Kebangsaan (NCDRC) Universiti Pendidikan Sultan Idris (Universiti Pendidikan Sultan Idris, Malaysia) dengan sokongan Penerbit UPSI (UPSI Press).

JPAKK ialah suara tempatan untuk penyelidikan dan amalan berkaitan pendidikan awal kanak-kanak. Jurnal berwasit ini merentasi pelbagai konteks sosial/budaya dan menyumbang kepada perbahasan nasional mengenai pembangunan holistik untuk kanak-kanak kecil. Suara tempatan untuk kanak-kanak ini meneroka pelbagai topik seperti isu pelbagai budaya, pendidikan awal orang asli, pembelajaran kanak-kanak, pembangunan mampan, advokasi dan isu lain yang melibatkan pendidikan awal kanak-kanak untuk kanak-kanak dunia.

Hasil imej untuk ikon YOUTUBE png

VIDEO


Main


Main

Sebelumnya
Seterusnya

Buku

Siri Pendekatan Projek

Siri Anak Baik 

 Dengan kerjasama NYLA & Les’ Copaque Production Sdn. Bhd.

Siri Terjemahan Buku 

Dengan Kerjasama ALKEM Singapura

Semua buku adalah stok sedia. Sila hubungi Unit Penerbitan jika berminat untuk membeli buku-buku tersebut.

Buletin

April 2020Klik Di SiniDisember 2019 Klik Di SiniOgos 2019Klik Di SiniApril 2019Klik Di SiniDisember 2018Klik Di SiniOgos 2018Klik Di SiniApril 2018Klik Di SiniDisember 2017Klik Di SiniSeptember 2017Klik Di SiniApril 2017Klik Di Sini
Sebelumnya
Seterusnya